Gjutjärnstrappor by Villa d’Or

Villa d’Or är specialiserat på återvinning och bergning av franska antika arkitektoniska byggmaterial samt tillverkare av franska antikmodelltrappor. Sedan starten 1995 har Villa d’Or blivit en internationell referens inom området inredning på grund av sitt utbud av unika produkter.

Samt franska dörrar är franska trappor ett koncept med sin igenkännbara form (spiral) och material (gjutjärn). Historien om franska trappor går tillbaka till den industriella perioden, den viktorianska eran: från andra hälften av 1800-talet till början av 20-talet (La Belle Epoque). Denna period framhävs av staden Paris med byggandet av Eiffeltornet. Under denna period väckte fransna konsten att gjuta till ultimata höjder med sina spiraltrappor. Franska trappor är unika mästerverk, kännetecknat av sitt tidlösa utseende och skönhet. Känd för sin lyx och artsy natur, har franska spiraltrappor hittats genom arkitekturhistoria, poppar upp i kyrkor, slott, herrgårdar med mera. Och nu kan du få en inuti ditt hus.

Förutom trappor är Villa d’Or också tillverkare av glömda konststycken som trädgårdsbänken ”Le Banc Ideal” som kommer från Claude Monet-trädgården i Giverny, Frankrike. Eller vad ska man tänka på industriella bordsfötter. Varje Villa d’Or-stycke är unik och igenkännlig med syftet att lägga till karaktär och värde för din heminredning.